Blauwe zone

Hoe parkeer je met je parkeerschijf in Drogenbos?

  • Parkeren met je parkeerschijf doe je in de blauwe zone die je herkent aan het verkeersbord E9a blauwe zone (met afbeelding parkeerschijf). De blauwe zone is van toepassing van maandag tot en met zaterdag, uitgezonderd op zon- en wettelijke feestdagen.
maandag - vrijdag8u00 - 19u00
zaterdag8u00 -14u00
  • De blauwe zone wordt niet per straat aangeduid, maar wel met een zonebord bij het begin van de zone. Dit zonebord zorgt ervoor dat de verkeersborden niet langs elke straat herhaald moeten worden.
  • Je parkeerschijf moet duidelijk zichtbaar achter de voorruit van het voertuig worden gelegd en dient het uur van aankomst aan te geven. Je stelt de pijl in op het eerstvolgende streepje volgend op het tijdstip van aankomst.
  • Leg je parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit van je voertuig.
  • Het voertuig dient de parkeerplaats uiterlijk verlaten te hebben bij het verstrijken van de toegestane parkeerperiode. De parkeerduur met blauwe schijf is beperkt tot 3 uur, of voor de duurtijd aangegeven op de verkeersborden. In de Boomgaardwijk kan er maximaal 2 uur geparkeerd worden.


Parkeerschijf niet gelegd of de maximale parkeertijd overschreden?

  • Je kiest automatisch voor het retributietarief van € 30 per dag.
  • De parkeerwachter schuift de retributiebon onder de ruitenwisser van je voertuig.
  • Je betaalt deze retributie binnen 5 dagen.

Parkeergarage in de blauwe zone

Heeft u een parkeergarage die uitgeeft op de blauwe zone? Bevestig de nummerpla(a)t(en) van uw voertuig(en) aan de garagepoort.

Extra vragen

Ik denk dat ik onterecht een parkeerretributie heb gekregen. Wat moet ik doen?

Ga naar onze parkingshop met het geldige parkeerticket, abonnement of bewonerskaart, of stuur ons een kopie via het contactformulier.

Retributie in Blankenberge: gebruik het e-loket om je klacht te formuleren!
Retributie in Genk: gebruik het e-loket om je klacht te formuleren!
Retributie in Knokke-Heist: gebruik het e-loket om je klacht te formuleren!
Retributie in Halle: gebruik het e-loket om je klacht te formulieren!
Hoe komt het dat de politie geen parkeerretributies uitschrijft? Mag een privébedrijf dat wel doen?

Controle op het parkeren zit sinds 1/04/2004 niet meer in het strafrecht. Steden en gemeenten zijn dus zelf verantwoordelijk voor de organisatie van hun parkeerbeheer. Ze mogen dat uitbesteden aan een privébedrijf zoals Optimal Parking Control. OPC controleert dan bijvoorbeeld de betalende en blauwe zones en het parkeren met bewonerskaarten.

Hoe komen jullie aan mijn naam en adres? Is dat wel legaal?

De concessiehouder OPC vraagt de gegevens die verbonden zijn met je nummerplaat op bij het DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen). Dit is volledig volgens de bepalingen van de DIV, en toegestaan door de Gegevensbeschermingsautoriteit. OPC kan daarna met de identiteitsgegevens de invordering doen. Gevolg is dat de eerste aanmaning of betaalherinnering inderdaad vertrekt van de concessiehouder - OPC - zelf. Je vindt meer informatie hierover op de website van de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Rij je met een motor of ander open voertuig en kan je je parkeerticket niet (veilig) achter de voorruit leggen?

Neem je parkeerticket mee. Als je een retributie ontvangt, gebruik je je ticket als bewijs van betaling. Stuur ons via onderstaand contactformulier een kopie van je parkeerticket.