Parkeren in Halle

COVID-19 maatregelen

Om wachtrijen en drukte te voorkomen in de parkingshop, raden wij u aan een afspraak vast te leggen via onze online tool.

Klik hier als je een afspraak wenst vast te leggen.

Nieuw parkeerplan vanaf 1 januari 2021

Een vlottere mobiliteit, minder parkeerdruk en meer parkeergelegenheid voor wie in onze stad werkt, woont, winkelt of geniet. Dat is het doel van het nieuwe parkeerplan van de stad Halle.
Een helder parkeerplan met drie betaalzones (rood, groen en geel), een blauwe zone (met parkeerschijf) en nieuwe parkeerautomaten in de hele stad.
Ook worden er op diverse locaties zo’n 50 Shop&Go-parkeerplaatsen ingericht. Hier kan je vlakbij je favoriete handelszaak 30 minuten lang gratis parkeren en da’s handig voor wie een snelle boodschap wil doen.

Hoe kunt u een digitale parkeervergunning (bewonerskaart, Hallekaart, abonnement, etc.) aanvragen of vernieuwen?

  • Vanaf 1 februari 2021: online via het e-loket via de knop bovenaan deze pagina (eID-kaartlezer vereist).
  • Vanaf 18 januari 2021: in de nieuwe parkeerwinkel gevestigd te Molenborre 30, 1500 Halle. Vanaf 4 januari kunt u al in de parkeerwinkel terecht voor informatie over het nieuwe parkeerplan.

Wat met uw huidige parkeervergunning?

De geldigheidsduur van de huidige parkeervergunningen wordt automatisch verlengd tot en met 28 februari 2021, zodat u in elk geval geen retributie zal oplopen. Zo heeft u ruimschoots de tijd om een nieuwe parkeervergunning aan te vragen of uw huidige kaart te vernieuwen. Maar opgelet: vanaf 1 maart dient uw nieuwe parkeervergunning wel in orde te zijn, zo niet riskeert u een retributie van € 25 per halve dag.

Indien u over een tweede of derde bewonerskaart, of een parkeerabonnement, beschikt waarvan de geldigheidsduur op 31 december 2020 nog niet is verstreken, komt u in aanmerking voor gedeeltelijke terugbetaling van het jaartarief. De stad contacteert u hiervoor binnenkort. U hoeft hiervoor momenteel zelf niets te ondernemen.

Heb je vragen over het parkeerbeleid?

We staan voor je klaar.

Je kunt bij Parkeren Halle terecht:

De stad Halle wil met het parkeerbeleid:

  • een goede mobiliteit van alle voertuigen verzekeren en de parkeerdruk/problematiek beperken door een vlotte rotatie doorheen de beschikbare plaatsen;
  • parkeren op piekmomenten makkelijker maken;
  • wonen, werken en winkelen aangenaam maken voor iedereen die met de wagen ter plaatse komt.