Fruitmarkt

Parking met nummerplaatherkenning op Genkse Fruitmarkt

Op de Genkse Fruitmarkt parkeer je met behulp van automatische nummerplaatherkenning. Een camera registreert de nummerplaat bij het in- en uitrijden. Je hoeft zelf dus geen parkeerticket te nemen of schijf te leggen. Het eerste half uur sta je er helemaal gratis en dat kan tot tweemaal verlengd worden tot in totaal maximaal anderhalf uur gratis parkeertijd. Hoe? Op twee manieren: ofwel via een QR-code ofwel via sms.

Klik hier voor meer info

Extra vragen

Ik denk dat ik onterecht een parkeerretributie heb gekregen. Wat moet ik doen?

Ga naar onze parkingshop met het geldige parkeerticket, abonnement of bewonerskaart, of stuur ons een kopie met de post of via het contactformulier.

Hoe komt het dat de politie geen parkeerretributies uitschrijft? Mag een privébedrijf dat wel doen?

Controle op het parkeren zit sinds 1/04/2004 niet meer in het strafrecht. Steden en gemeenten zijn dus zelf verantwoordelijk voor de organisatie van hun parkeerbeheer. Ze mogen dat uitbesteden aan een privébedrijf zoals Optimal Parking Control. OPC controleert dan bijvoorbeeld de betalende en blauwe zones en het parkeren met bewonerskaarten.

Hoe komen jullie aan mijn naam en adres? Is dat wel legaal?

De concessiehouder OPC vraagt de gegevens die verbonden zijn met je nummerplaat op bij het DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen). Dit is volledig volgens de bepalingen van de DIV, en toegestaan door de Gegevensbeschermingsautoriteit. OPC kan daarna met de identiteitsgegevens de invordering doen. Gevolg is dat de eerste aanmaning of betaalherinnering inderdaad vertrekt van de concessiehouder - OPC - zelf. Je vindt meer informatie hierover op de website van de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Ik heb meer dan één parkeerretributie op een dag ontvangen. Kan dat?

Ja, in Genk kan je meerdere retributies per dag ontvangen. Een retributie geldt voor een halve dag parkeren.