Blauwe zone
Hoe parkeer je met je parkeerschijf in Melle?
- Parkeren met je parkeerschijf mag alleen in de blauwe zone die je herkent aan het verkeersbord E9a blauwe zone (met afbeelding parkeerschijf).
- De blauwe zone kan per straat worden aangeduid of met een zonebord bij het begin van de zone. Dit zonebord zorgt ervoor dat de verkeersborden niet langs elke straat herhaald moeten worden.
- Je parkeerschijf dient het uur van aankomst aan te geven. Je stelt de pijl in op het eerstvolgende streepje volgend op het tijdstip van aankomst.
- Leg je parkeerschijf altijd goed zichtbaar achter de voorruit van je voertuig.
- Het voertuig dient de parkeerplaats uiterlijk verlaten te hebben bij het verstrijken van de toegestane parkeerperiode. Standaard is dat 2 uur, tenzij de borden anders aangeven.

Waar zijn de blauwe zones in Melle?
ZONE 1 – MELLE LEEUW
| ZONE 5 - MELLE CENTRUM
Gemeentelijke parkeerkaart NIET geldig
|
Parkeerschijf niet gelegd of de maximale parkeertijd overschreden?
- In de blauwe zone kan je gratis parkeren met je blauwe parkeerschijf gedurende maximum 2 uur.
- De blauwe zone wordt aangeduid, hetzij met een zonebord bij het begin van de zone, hetzij met lokale borden.
- Leg je parkeerschijf altijd goed zichtbaar achter de voorruit van je voertuig.
- Bij het niet (correct) plaatsen van je parkeerschijf kies je automatisch voor het 'dagtarief' van € 25 per dag.
- De blauwe zone is doorlopend geldig tussen 9u00 tot 18u00 op weekdagen (uitgezonderd zat- en zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli).
Extra vragen
Ga naar onze parkingshop met het geldige parkeerticket, abonnement of bewonerskaart, of stuur ons een kopie met de post of via het contactformulier.
Controle op het parkeren zit sinds 1/04/2004 niet meer in het strafrecht. Steden en gemeenten zijn dus zelf verantwoordelijk voor de organisatie van hun parkeerbeheer. Ze mogen dat uitbesteden aan een privébedrijf zoals Optimal Parking Control. OPC controleert dan bijvoorbeeld de betalende en blauwe zones en het parkeren met bewonerskaarten.
De concessiehouder OPC vraagt de gegevens die verbonden zijn met je nummerplaat op bij het DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen). Dit is volledig volgens de bepalingen van de DIV, en toegestaan door de Gegevensbeschermingsautoriteit. OPC kan daarna met de identiteitsgegevens de invordering doen. Gevolg is dat de eerste aanmaning of betaalherinnering inderdaad vertrekt van de concessiehouder - OPC - zelf. Je vindt meer informatie hierover op de website van de Gegevensbeschermingsautoriteit.