Roeselare - wijzigingen

Na overleg met het stadsbestuur van Roeselare werd besloten om het betalend parkeren op straat aan de parkeerautomaten tijdelijk op te schorten en dit vanaf woensdag 18 maart 2020 om 12:00.

Tevens zal de nv Parkeren Roeselare, voor de duur van de opschorting, géén controles op het betalend parkeren uitvoeren.

U hoeft dus in de praktijk niet te betalen indien U uw wagen zou parkeren in de betalende zone van de stad Roeselare in de volgende periode. Ook in de blauwe zone zullen geen retributies worden uitgedeeld indien U de parkeerschijf niet legt of de parkeerduur overschrijdt.

Het scherm en de toetsen van alle parkeerautomaten werden zeer regelmatig ontsmet en we zullen dit ook verder zetten in de komende periode opdat er geen mogelijkheden van besmetting langs deze weg zouden kunnen ontstaan of konden ontstaan.

Onze parkeershop in Parking De Munt zal tijdens deze periode werken achter gesloten deuren. U kan ons tijdens de openingsuren echter steeds bereiken per mail of per telefoon.

Wat betreft de parkings De Munt, Wallenparking en De Moerman zullen deze, voor occasionele parkeerders, gratis ter beschikking gesteld worden vanaf donderdag 19 maart 2020.

U hoeft dus in de praktijk geen ticket te nemen of achteraf naar de automaat te gaan. De slagboom zal zich automatisch openen bij inrit of uitrit. Respecteer afstand tot anderen in de parking!

Deze maatregelen werden genomen naar aanleiding van de beslissingen uitgaande van de Nationale veiligheidsraad en de federale regering, gevolgd door de richtlijnen vanwege de Vlaamse regering betreffende de mogelijke verspreiding van het coronavirus.

Het is in eenieders belang, zowel dit van de automobilist als van onze medewerkers, het contact tussen mensen zoveel mogelijk te beperken en eenieder te beschermen tegen de verdere verspreiding van het virus.

Wij hopen op deze wijze zoveel mogelijk bij te dragen tot de inperking van het Corona virus en rekenen in deze tijden op eenieders begrip, medewerking en burgerzin.

Terug naar het nieuwsoverzicht