Gespecialiseerde parkeerteams

In elke stad of gemeente stelt OPC samen met u een gespecialiseerd parkeerteam samen dat de verschillende taken van het parkeerbeheer op zich neemt. Op basis van de noden en behoeftes wijzen we hieraan parkeerwachters toe, en/of technisch personeel, bedienden, coördinators…

Parkeerinfrastructuur: advies en implementatie

Optimal Parking Control ontwikkelt voorstellen om budgetneutrale oplossingen te kunnen aanbieden m.b.t. parkeerinfrastructuur. Wij werken hiertoe samen met diverse leveranciers van bijvoorbeeld parkeerautomaten, handcomputers en software voor parkeerbeheer, en garanderen zo steeds een optimale prijs-kwaliteitverhouding en een uitstekende service.

Klantvriendelijke dienstverlening

De parkeerteams van Optimal Parking Control zijn opgeleid om inwoners en bezoekers van uw stad of gemeente klantvriendelijk te informeren over uw parkeerbeleid en klachten correct te behandelen.

Invordering en incasso

Optimal Parking Control kan de volledige logistiek beheren voor de opvolging van wanbetalingen. Zo valt niet alleen een zware administratieve last weg, het draagt ook bij tot betere financiële resultaten en rapportering.

Oog voor innovatie

OPC is – dankzij onze contacten met verschillende besturen en leveranciers – snel op de hoogte van trends en innovaties. We helpen u dan ook graag verder met een toekomstgericht parkeerbeleid: denk maar aan het inzetten van fietsen, oplaadpalen voor elektrische voertuigen, parkeersensoren en mobiele toepassingen.

Inplanting, bouw en beheer van parkings

Samen met andere investeerders begeleiden wij de ontwikkeling van nieuwe parkings en parkeergarages vanaf het ontwerp van de plannen tot de ingebruikname. Ook organiseren we studies om de bezettingsgraad en bezettingsconformiteit van parkeerplaatsen te meten en analyseren.

OPC zorgt voor het totaalbeheer van de parkeergarage: het beheer ter plaatse, maar ook de commerciële ondersteuning en de financiële opvolging.

Alle info over onze parkings

Advies voor uw parkeerbeleid

Dankzij onze jarenlange ervaring in heel wat steden en gemeenten kunnen wij u professioneel advies geven over uw parkeerbeleid en de financiële optimalisatiemogelijkheden.

OPC verzorgt uw parkeeradministratie

U werkt met ons samen? Dan doen wij de verwerking van alle betalingen, verzenden we de parkeerretributies automatisch en helpen we u met de aanvragen voor bewonerskaarten. Dit kan zowel online via onze website als in de Parkingshops.

Uitgebreide rapportering

Naar wens ontvangt u rapportering met de belangrijkste operationele en financiële parameters, naar wens opgesplitst per zone en type retributie, aangevuld met observaties en advies vanuit onze dagelijkse ervaring op het terrein.

Klantvriendelijke communicatie

Communiceren over uw parkeerbeleid met de inwoners en bezoekers van uw stad of gemeente is essentieel. OPC helpt u met verschillende informatiekanalen, onder andere met een gebruiksvriendelijke website die zowel via de computer als op een mobiele telefoon perfect raadpleegbaar is, een digitaal parkeerplan, een folder, ....

Samenwerking met handelaars

Uw parkeerbeleid heeft ook oog voor de commerciële activiteit in uw gemeente of stad. Optimal Parking Control zorgt voor samenwerkingen en acties met de lokale handelaars om hun activiteiten te ondersteunen.

Parkingshop in uw gemeente

Waar nodig, typisch in grotere gemeenten of steden, openen we een Parkingshop in het stadscentrum voor een optimale en persoonlijke dienstverlening. Zo kunnen de inwoners en bezoekers van uw stad of gemeente altijd bij ons terecht met vragen, bestellingen of klachten, ook als ze geen internettoegang hebben.

Tijdelijk parkeerverbod (inname openbaar domein)

Als er bij een verhuis of bij het plaatsen van een container tijdelijk een deel van de openbare weg of van de bestaande parkeerplaatsen wordt ingenomen, moet dit aangevraagd worden. OPC zorgt voor het verwerken van deze aanvragen, het plaatsen van de parkeerverbodsborden en de naleving van het parkeerverbod.

Studies over mobiliteit en tevredenheid

Samen met externe, gespecialiseerde bureaus peilt OPC naar de tevredenheid bij inwoners, handelaars en bezoekers van uw stad of gemeente. Ook organiseren we studies om de bezettingsgraad en conformiteitsgraad van parkeerplaatsen te meten en analyseren. Op basis van de resultaten kunt u dan uw parkeerbeleid bijsturen.