Werknemers

Vanaf 1/02/2022 kan je je nieuwe parkeervergunningen eenvoudig aanvragen via het e-loket

Indien je niet in de mogelijkheid bent om je parkeervergunning aan te vragen via het e-loket, kan je hiervoor terecht in onze parkingshop, Populierenlaan 29 in Middelkerke. Maak HIER je afspraak.

Parkeervergunning werkabonnement

Wie werkt in een blauwe zone in Middelkerke of er een handelszaak heeft, kan aanspraak doen op een parkeervergunning werkabonnement (blauwe zone).

PARKEERRECHT PARKEERVERGUNNING WERKABONNEMENT (BLAUWE ZONE)

  • Een houder van een parkeervergunning werkabonnement mag onbeperkt parkeren in de blauwe zone (beperkt tot de straten aangegeven bij uitreiking). 
  • Parkeervergunningen werkabonnement zijn niet geldig in de betalende zone en op Shop&Go plaatsen.

TARIEF & GELDIGHEIDSDUUR

  • Je kan een vergunning verkrijgen voor € 50 per jaar. 
  • Een parkeervergunning werkabonnement is 1 jaar geldig vanaf de datum van uitreiking en wordt automatisch gedeactiveerd bij misbruik of wanneer niet langer aan de voorwaarden tot afgifte wordt voldaan.

Voorwaarden voor een parkeervergunning werkabonnement

  • Per parkeervergunning werkabonnement kan er maximaal 1 nummerplaat geregistreerd worden
  • Per adres kunnen maximaal 5 parkeervergunningen werkabonnement toegekend worden.

De werknemer/werkgever:

  • is werkzaam in een blauwe zone van de gemeente Middelkerke en kan dit aantonen met een bewijs van tewerkstelling en de exacte ligging van de werkplek, onderneming of handelzaak;
  • is houder van het inschrijvingsbewijs van het voertuig of kan het gebruiksrecht (attest permanente beschikking wagen) aantonen in geval van een leasing- of bedrijfswagen.

!! Indien je werkt of een handelszaak hebt in een betalende zone of langs de Zeedijk, de Koning Ridderdijk, de Antoine Van Cailliestraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan) of de Parijsstraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan), dan verwijzen we je graag 'het werkabonnement'.

Hoe gebruik je een parkeervergunning?

In Middelkerke werken we enkel met digitale parkeervergunningen. Je ontvangt dus niet langer een fysieke kaart. De aangekochte parkeervergunning wordt na betaling geactiveerd in onze databank. De controle op het parkeren gebeurt via een scanwagen, gekoppeld aan deze databank.

Waar kan je een parkeervergunning werkabonnement kopen?

Je parkeervergunning werkabonnement (blauwe zone) kan je eenvoudig aanvragen via het e-loket.

Indien je niet in de mogelijkheid bent om je parkeervergunning aan te vragen via het e-loket, kan je hiervoor ook terecht in onze parkingshop, Populierenlaan 29 in Middelkerke.

Wat als ik een nieuwe wagen en nummerplaat krijg?

Je beschikt reeds over een vergunning, maar je nummerplaat wijzigt? Laat je vergunning zo snel mogelijk aanpassen!

Je bezorgt, bij voorkeur via mail, de referentie en huidige nummerplaat, samen met het nieuwe inschrijvingsbewijs & het bewijs van permanente beschikking (indien van toepassing) aan de medewerkers van onze parkingshop. 
Let op: zolang je geen bevestiging kreeg van de aanpassing van je vergunning, moet je je in regel stellen en betalen in de betalende zone of je parkeerschijf voorleggen in de daartoe verplichte zones.

Tijdelijke parkeervergunning voor vervangvoertuig aanvragen

Je kan een tijdelijke vergunning aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee je tijdelijke vergunning aan in de parkingshop.