Blauwe zone

Hoe parkeer je met je parkeerschijf in Wezembeek-Oppem?

  • Parkeren met je parkeerschijf mag alleen in de blauwe zone.
  • De blauwe zone herken je aan het verkeersbord E9a blauwe zone (met afbeelding parkeerschijf).
  • De blauwe zone wordt niet per straat aangeduid, maar met een zonebord bij het begin van de zone. Dit zonebord zorgt ervoor dat de verkeersborden niet langs elke straat herhaald moeten worden.
  • Leg je parkeerschijf altijd goed zichtbaar achter de voorruit van je voertuig.

Waar parkeer je met de blauwe schijf in Wezembeek-Oppem?

- in de Oppemlaan tussen grondgebied Kraainem en Rode Beukenlaan
- in de Bloemenlaan vanaf Oppemlaan tot einde (doodlopend),
- in de Bloemenlaan tussen grondgebied Kraainem en Oppemlaan,
- in de Woudlaan tussen grondgebied Kraainem en Oppemlaan,
- in de Rode Beukenlaan tussen grondgebied Kraainem en Oppemlaan.

Veelgestelde vragen

Hoe komt het dat de politie geen parkeerretributies uitschrijft? Mag een priv├ębedrijf dat wel doen?

Controle op het parkeren zit sinds 1/04/2004 niet meer in het strafrecht. Steden en gemeenten zijn dus zelf verantwoordelijk voor de organisatie van hun parkeerbeheer. Ze mogen dat uitbesteden aan een privébedrijf zoals Optimal Parking Control. OPC controleert dan bijvoorbeeld de betalende en blauwe zones en het parkeren met bewonerskaarten.

Hoe komen jullie aan mijn naam en adres? Is dat wel legaal?

De concessiehouder OPC vraagt de gegevens die verbonden zijn met je nummerplaat op bij het DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen). Dit is volledig volgens de bepalingen van de DIV, en toegestaan door de Commissie ter Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. OPC kan daarna met de identiteitsgegevens de invordering doen. Gevolg is dat de eerste aanmaning of betaalherinnering inderdaad vertrekt van de concessiehouder - OPC - zelf. Je vindt meer informatie hierover op de website van de Privacycommissie.

Ik rijd met een motor of een ander open voertuig en kan mijn parkeerticket niet (veilig) achter de voorruit leggen. Wat doe ik?

Neem je parkeerticket mee. Als je een parkeerretributie ontvangt, gebruik je je ticket als bewijs van betaling. Stuur ons met de post een kopie van je ticket of scan het in en verstuur het via onze website. Er zijn gratis plaatsen voor motorrijders voorzien op het Polenplein, de Botermarkt en ter hoogte van het station aan het einde van de Ooststraat.